Skopje Design Week 2016

Темата на тазгодишното шесто издание на Skopje Design Week (23.11–27.11) е Blooming Мakers. С мотото, вдъхновено от забележителната активност на млади независими дизйнери от региона в последните няколко години, организаторите се стремят да подкрепят новоизгряващите брандове и инициативи в трайното им установяване на рoдна и международна сцена. Сред по-рапознаваемите участници са Rinocca, We and nature и Almost furniture на българското студио за архитектура и дизайн dontDIY, чиято стартова серия показахме по време на ONE DESIGN WEEK тази година.

Основната програма на фестивала в Скопие запазва традиционната си форма и включва изложби, презентации, работилници, музикална част и т.н. На фокус е австрийското участие с 28 подбрани марки, дизайн студиа и независими дизайнери, обединени в една изложба. Други акценти са презентациите на Zoran Jedrejcic, един от най-успешните млади дизайнери за региона, представяне на платформата BALKAN DESIGN NETWORK и нейното развитие, работилници по продуктов дизайн Taste the textiles и дизайн мислене.

Skopje Design Week ще се проведе в края на месец ноември (23.11–27.11) в центъра за дизайн и иновации в Скопие – Public Room.