Everyday Objects

ВРЕМЕНЕН КОНЦЕПТУАЛЕН МАГАЗИН

Временният концептуален магазин Everyday Objects е специално създаден по повод осмото издание на ONE DESIGN WEEK. В него се представя прецизна селекция на български автори и марки с отношение към дизайна и неговата висококачествена изработка. Техните обекти показват различен дизайнерски подход, иновативен подбор на материали, процеси и начини на производство и провокират естетически и етични тенденции. В магазина са изложени и продукти повод на сътрудничество между автори от различни дисциплини.

Продуктите в пространството са специално изработени в духа на темата на фестивала – Мога ли да помогна? и за първи път ще бъдат представени в него. Може да откриете дизайн на любими български автори и марки, както и на такива работещи извън пределите на държавата: Армавени Стоянова, Атанас Леваков и Мая Каранешева, Деница Бояджиева, Керамична къща „Еребус”, Шипка, Bogdanin Brothers, Borislavawillmadeit, Оdd Matter, Serendipity’ и Teddy Honey.

Пространството е организирано със специално внимание към всеки продукт и неговата индивидуалност, така че да носи усещане за достъпност на обектите. Те могат да бъдат закупени, което намалява дистанцията между дизайнер и потребител.