Ден на игрите

Фестивал на игрите е еднодневна среща с различните форми на игра. Целта на организаторите от Хакафе е да предизвикат малки и големи да се забавляват и открият различна черта от себе си през преднамерения акт на играта. Събитието е разделено в две части: лекции, посветени на теми като гейм дизайн и социалния и психологичен аспекти на игрите, и играене на настолни и компютърни игри.

Участниците във Фестивал на игрите имат възможност да развият своите въображение, знание, работа в екип, доверие в съотборниците, логическо мислене, тактика, разрешаване на проблеми и още много други по интерактивен и приятно ангажиращ ги начин. Дизайнът от своя страна спомага игрите да бъдат възприемани лесно и интуитивно, да бъдат по-забавни и атрактивни. “Колкото по-добър е дизайнът – толкова по-интересно е да се играе,“ споделят своето мнение организаторите на събитието.

Фестивал на игрите включва: демонстрационен ден за игри, създадени по време на Game Jams в България (София, Пловдив, Бургас, Варна), игри на открито, настолни игри, аркадни игри и роботи, състезания, дигитално изкуство, инсталации, лекции и работилници.