Local Food Design 2016

Базарът LOCAL FOOD DESIGN 2016 е нова инициатива на LOCAL FOOD Foundation, която се провежда в рамките на фестивала One Design Week с подкрепата на Фондация Америка за България и Община Пловдив.

Дати: от 17 до 19 юни
Място: ул. “Магура” и ул. “Братя Пулиеви ” в кв. Капана / Пловдив
Медийни партньори: Фермер БГ – Социална мрежа на българските фермериmediacafe.bgОрганично.ком – Organichno.comПод тепето (www.podtepeto.com)

LOCAL FOOD DESIGN 2016 ще представи авторски разработки на фермерски, занаятчийски и селски храни с фокус върху техния красив външен вид и опаковки, характеризиращи облика на традициите, селската култура и ръчното творчество. Ще участват производители, кулинари и любители от цялата страна с продукции както в традиционни форми, така и иновативен rustic дизайн.

В уникалното за България събитие ще участват малки местни производители на храни, любители и домашни кулинари, фудита и блогъри, ателиета за крафт бира, малки и биологични винарски изби от цялата страна. Те ще се представят в следните тематични направления:

 • BREAD DESIGN | ДИЗАЙН НА ХЛЯБ
  Представяне на красиво изработени хлябове, пити и баници с приоритет към натуралните съставки и технологии.
 • PASTRY DESIGN | СЛАДКАРСКИ ДИЗАЙН
  Представяне на красиво изработени сладкарски изделия: кексчета, тартове, торти, кремове, бонбони и пр. с приоритет към натуралните съставки и технологии.
 • JAM DESIGN | ДИЗАЙН НА СЛАДКА, МЕД И ЛЮТЕНИЦИ
  Представяне на красиво изработени бурканчета със сладка, мед и лютеници, приготвени по домашни технологии. Ще се допускат само продукции от собствено земеделие.
 • TOTALLY RUSTIC | ДИЗАЙН ОТ СЕЛО
  Всичко останало, което не влиза в другите категории – месни и млечни продукти, ядки, свежи плодове и зеленчуци и др., произведени посредством устойчиво земеделие и приготвени по домашни, традиционни технологии. Ще бъдат представени красиви и дизайнерски изработки на продукта и опаковката.
 • CRAFT WINE & BEER DESIGN | ДИЗАЙН НА КРАФТ БИРА И ВИНО
  Представяне на крафт бира, фермерски и био вина с дизайнерски етикети.

Освен да привлече широката публика към пъстротата на местните храни, инициативата адресира послание и към производителите им за по-творческо изпълнение. Затова най-добрите дизайни в 5-те продуктови категории ще бъдат наградени от публиката на 19 юни със специални статуетки “BEST LOCAL FOOD DESIGN 2016”

Кандидатстване за участие:
Кандидатите, които отговарят на концепцията на събитието, могат да изпратят e-mail на office@localfood.bg с кратко описание на дейността си; снимки на продуктите, с които ще участват; град/село, в което се произвеждат; телефон и мейл за контакт. Всички кандидати ще преминат през предварителен подбор с визуална оценка на продуктите.

Срок за кандидатстване: 30 април 2016

Такси за участие:
Участието в събитието е безплатно.
LocalFood.bg Foundation набира доброволни дарения за фонд, с който ще бъдат поръчани 5-те наградни статуетки за отделните продуктови категории.
Очакваме дарения от 20 до 50 лв по желание и воля на всеки участник.
Срокът за дарения е до 31 май, като банковата сметка ще бъде обявена на кандидатите през април.

Настаняване в Пловдив: 
За собствена сметка на участниците

За въпроси и дъпълнителна информация:
Гергана Кабаиванова
office@localfood.bg
тел.: 0888 402 997