Сподели визията си за бъдещето на градовете и спечели 10 000 EUR

Urban Futures Studio обявиха началото на международния конкурс Post-Fossil City, насочен към дизайнери, архитекти и други креативни личности, които биха могли да представят бъдещето на градовете след вредните влияния на горивата. Всеки желаещ би могъл да участва с предложение от всякакъв вид и под всякаква артистична форма – илюстрация, дизайн, 3D модел, видео, аудио, инсталация, прототип, музика, намеса в градска среда и т.н. – като организаторите не поставят никакви ограничения в това отношение. Предложението може да описва както цялостния образ на града, който съответния автор си представя, така и само отделен елемент от него.

След крайния срок за приемане на предложения жури, което включва основателя на MVRDV – Winy Maas, ще избере 10 финалиста, които ще получат грант в размер на 1 000 EUR. С тази парична награда и с помощта на кураторските способности на организаторите победителите трябва да реализират или задълбочат предложението, което са изпратили и да го представят във работен вариант в рамките на събитие, което ще се състои на 16 март в Утрехт. Финалните резултати ще бъдат част от изложба със заглавие Post-Fossil City отново в Утрехт, която ще бъде открита на 15 юни. След края й ще бъде избран и златен победител, който ще получи парична награда в размер на 10 000 EUR, която може да използва както желае.

Пълна информация за конкурса можеда намерите тук, като не пропускайте да прочетете и FAQ, където се описани критериите при журиране. За вдъхновение и насоки може да прочетете следната статия.

Краен срок за изпращане на предложение: 24 февруари 2017