ПЕРСОНАЛНА ГЕОМЕТРИЯ: велосипеди с фокус върху хората

Съвсем скоро в Kickstarter беше пусната кампания за набиране на средства за най-новия проект на RADEV – производство на уникални рамки за велосипеди, които отговарят на всеки един критерии, потребност и желание на собственика. До края на кампанията остават 22 дни, а студиото търси общо €285,000. Подкрепете ги и ще получите някоя от прекрасните награди, които са подготвили за всеки backer.

RADEV е дизайнерско студио с акцент върху хората, което създава уникални рамки за велосипеди, вдъхновени от персоналната геометрия на клиентите. Това позволява относително самостоятелен избор на рамка (материал, структура, форма, цвят, визуална идентичност и др.) в зависимост от ежедневието, желанията и стила на потребителя.

Всичко се свежда до идеята, че нито един елемент не е незаменим, рамките на RADEV са състоят от различни тръби и сглобки, които могат да бъдат персонализирани почти от всяка гледна точка, която може да си представите. Всеки комплект може да се разглоби изцяло и е леснопреносим, включително се побира съвсем спокойно в 25-литрова раница или стърчи малко от почти всяка 15-литрова. Освен това частите могат да бъдат заменени във всеки един момент по желание на клиента и независимо от причината – при повреда, счупване или просто нови решения, като напр. смяна на алуминиева с титаниева или рамка от карбон поради свяна в ежедневието ни или просто нужда от по-лек и по-преносим велосипед.

В основата на дизайн студиото е мисълта за бъдещите потребители и техните лични потребности. Всяка рамка (размери, форма, цвят и т.н. на тръбите и сглобките) се създава след предварително взети мерки от клиента, за да се превърне всичко в едно уникално изживяване. По този начин вниманието ни се измества от самия продукт – рамката и колелото – и се пренася към производството на ценостти като грижа за света, за нас самите и за природата; любов; отдаденост и стил и персонални решения. RADEV поставят акцент върху колоездачите и се вглеждат в най-малкия детайл, за да произведат перфектните рамки за колела – създадени специално за клиентите им и отговарящи на всеки техен критерии и желание.