Romanian Design Week 2016

От 20-ти май до 5-ти юни в съседна Румъния ще се проведе четвъртото издание на Romanian Design Week.

Romanian Design Week – най-голямото мултидисциплинарно събитие в Румъния, посветено на креативните индустрии, което се организира за четвърта поредна година от The Institute, екосистема за креативна индустрия в Румъния, ще се проведе от 20 май до 5 юни 2016 г. Тазгодишното издание на Romanian Design Week включва проекти от различни сфери: архитектура, продуктов дизайн, мода, графичен дизайн, хибриден дизайн и индустриален дизайн (куратор на тази категория е Stephen Barutcieff – креативен директор в Pilotfish, Мюнхен).

Главната изложба на фестивала ще представи 150 румънски дизайнери и ще се проведе в Piața Amzei – нова сграда, резултат от архитектурен конкурс от 2006, организиран с подкрепата на Румънската организация на архитектите.

По време на събитието ще бъде представена новата платформа – Show Off – посветена на креативните марки, промотиращи и подкрепящи дизайна и артистичните начинания. Главната цел на платформата е да представи добри практики от колаборацията между сферата на дизайна и промишлеността.